فولاد فيدار

ویژگی ها و کاربردهای لوله درزدار

ویژگی ها و کاربردهای لوله درزدار

در صنعت دو نوع لوله به کار میرود: لوله درزدار و بدون درز. در مورد لوله بدون درز یا لوله مانیسمان در صفحه این محصول به طور مفصل بحث شده است، در این مقاله سعی داریم به توضیحاتی در مورد لوله درزدار, ویژگیها و کاربرد آن بپردازیم. 


هنگامی که یک ورق فولادی طبق ابعاد و  ضخامت های خاصی برش خورده, نورد شود و سپس لبه ورقه ها به هم جوش خورده وبه شکل لوله درآید محصول آن لوله درزداراست که به خاطر روش اعمال شده به لوله جوش نیز معروف است و نوع جوش به کار رفته در تولید این نوع لوله انقدر مهم است که یک سری دسته بندی این نوع لوله بر اساس همین امراست.

 

انواع لوله درزدار براساس نوع جوش

 

1- لوله درزدار مارپیچی یا اسپیرال  SAW 


چون ورق این نوع لوله هنگام شکل گیری لوله, توسط دستگاههای مخصوص به شکل مارپیچی بیرون می آید به آن اسپیرال میگویند و جوش آن به صورت جوشکاری قوسی زیرپودری انجام میشود یعنی برای جوشکاری از الکترود استفاده شده و برای محافظت از برخورد هوا با الکترود هنگام جوشکاری, یا از پودر مخصوص استفاده میکنند که به آن جوش زیرپودری میگویند یا از گاز خنثی مانند co2 یا آرگون استفاده میشود. 


2- لوله های درزمستقیم جوش الکتریکی ERW (Electric Resistance Welding) درز این نوع لوله به وسیله جوشکاری مقاومت الکتریکی انجام میشود.


3- لوله های درز مستقیم و درز مخفی EFW(Electric Fusion Welding) این نوع لوله به روش جوشکاری ذوبی الکتریکی تولید میشود. 


4- لوله HWF(High Frequency Welding) 


جوش این نوع لوله با فناوری پیشرفته به صورت جوشکاری با فرکانس بالا انجام شده و پس از این مرحله تحت عملیات حرارتی قرار میگیرد و جوش هم از داخل و هم خارج درز انجام میگیرد تا هیچ مارتنزیت کنترل نشده ای در طول لوله باقی نماند. 


پس از تولید لوله های درزدار باید یک سری تست فنی (تست هیدرواستاتیک برای اطمینان از عدم نشتی) روی آنها انجام گیرد, در غیراینصورت حاصل آن لوله سیاه درزدار یا همان لوله صنعتی است. 


انواع لوله های درزدار بر اساس نوع مصرف:


1- لوله سیاه درزدار 


ماده اولیه تولید این نوع لوله ورق سیاه است که بر اساس استاندارد  DIN2440  ساخته میشود و بیشتر مصرف آن در صنعت ساختمان سازی, قطعه سازی و صنعت خودرو است وبه دونوع سبک و سنگین تقسیم میشود.


لوله سیاه درزدار سبک: دارای وزن 5 تا 7 کیلوگرم و سایز 1 تا 3 اینچ است.


لوله سیاه درزدار سنگین: دارای وزن 7 تا 152 کیلوگرم است و سایز 2 تا 8 اینچ.


2- لوله گالوانیزه درزدار


این نوع لوله  ابتدا از ورق سیاه ساخته شده و سپس وارد مرحله آبکاری میشود که در این مرحله لوله تولید شده به وسیله روی مذاب پوشش دهی میشود و محصول نهایی لوله گالوانیزه درزدار است. بیشترین مصرف این نوع لوله برای آبرسانی در صنایع کشاورزی (گلخانه) و ساختمانی است و همچنین در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی؛ و به دو صورت گالوانیزه درزدار سبک و سنگین در بازار یافت میشود. برای اطلاع از قیمت ورق سیاه و قیمت لوله به صفحات آنها مراجعه نمایید.


انواع سایز لوله های درزدار


تنوع در سایز این نوع لوله زیاد است و بین 1.2 اینچ تا 120 اینچ و در ضخامت های 2 تا 20 میلیمتر تولید میشود. طول لوله های درزدار بین 6 تا 12 متر است. 


بیشترین کاربردهای لوله درزدار

 

  • 1.انتقال سیالات مانند آب و نفت و گاز
  • 2.در صنایع ساختمانی برای لوله کشی شوفاژ و آبگرمکن (لوله گازی و شوفاژی) 
  • 3.در لوله کشی فاضلاب
  • 4.صنایع معدن و تونل سازی
  • 5.صنعت کشتی سازی
  • 6.تولید قطعات صنعتی
  • 7.صنایع ماشین سازی(شاسی و جک) 
  • 8.ساخت پروفیل های قوطی
  • 9.ساخت حصار و حفاظ و داربست


کارخانه های تولیدی لوله درزدار

 
کارخانه سپاهان, کارخانه سمنان, کارخانه سپنتا, کارخانه ساوه, کارخانه یاران, کارخانه تهران شرق, کارخانه کالوپ, کارخانه پرشین, کارخانه جهان... قیمت لوله مانیسمان یا لوله درزدار در هر یک کارخانه  ها متفاوت است.

 

تولید لوله های درزدار در داخل کشور بسیار بالاست و علاوه بر اینکه نیاز کشور به این محصول را مرتفع کرده بلکه بعضی از کارخانه ها نیز اقدام به صادرات این محصول به خارج از کشور به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس نموده اند. 

 


 

ارتباط در واتس اپ

ارتباط در واتس اپ