فولاد فيدار

انواع قوطی پروفیل و کاربردهای مختلف آن

انواع قوطی پروفیل و کاربردهای مختلف آن

پروفیل‌چیست؟ مقاطعی فولادی و توخالی که با توجه به کاربردشان طراحی و تولید می‌شوند. این مقاطع فولادی مطابق جنس، سایز، کاربرد و شکل تقسیم‌بندی می شوند. دو نوع پروفیل باز و بسته وجود دارد که از ورق سیاه ساخته می‌شوند و کاربردهای مختلفی دارند.
قوطی  نیز مقطعی فلزی و یا پروفیل هایی به شکل چهارگوش تو خالی هستند که به نام قوطی در صنعت درب و پنجره سازی،ساخت و ساز ساختمان و... کاربرد دارد. به طور کلی مقطع توخالی از جنس آهن که جهت استحکام سازه مورد استفاده قرار می گیرند. پروفیل‌ها را در دو دسته‌ی صنعتی و ساختمانی تقسیم‌بندی می کنند.
پروفیل و قوطی در صنعت فولاد مورد استفاده قرار هستند. پروفیل و قوطی یکسان نیستند و تفاوت های جزئی دارند. پروفیل به کلیه مقاطعی گفته می شود که سطح مقطع مشخص دارند و این سطح مقطع در تمام طول آن یکسان است. از انواع پروفیل می توان به میلگرد، تیرآهن، نبشی، سپری وناودانی اشاره کرد. اما قوطی نوعی خاص از پروفیل است که توخالی است و سطح مقعطی به شکل مربع و مستطیل دارد.به قوطی های فلزی باکس نیز گفته می شود. قوطی های فلزی به انواع مختلفی مانند قوطی استیل،آهنی،آلومینیومی تقسیم می شوند قوطی های آهنی پر کاربرد ترین است.

به دلیل افزایش جمعیت بعد از جنگ جهانی دوم یکی از پرمصرف ترین مصالح ساختمانی قوطی پروفیل است که در ساخت در و پنجره استفاده می شده است و سپس در مکان های مختلف نیز بکار گرفته شد. از مشکلات رایج در استفاده از این مصالح ساختمانی اتصال آنها بود که با اختراع بست به رفع این مشکل کمک شایانی شد. از همان زمان تا الان، پروفیل‌ ها کاربردهای متفاوتی دارند و از آنها برای مقاوم‌ سازی ساختمان استفاده می‌ شود. قیمت پروفیل ها بر مبنا جنس و وزنشان محاسبه میشود.


پروفیل چیست؟

 

پروفیل در اصطلاح به معنای مقطع توخالی می باشد که معمولا جنس آن از آهن بوده و بسیار مقاوم است به همین دلیل برای استحکام سازه از آن استفاده می شود. با توجه به اینکه پروفیل ها در اشکال مختلفی تولید می شود هرکدام کاربرد متفاوتی دارند و به طور کلی می توان گفت به غیر از ساختمان سازی در صنعت هم کاربرد دارند. پس می توان گفت که به طور کلی می‌ توان پروفیل‌ ها را در دو دسته‌ صنعتی و ساختمانی تقسیم‌ بندی کرد.  

به طور کلی قوطی ها پروفیل به محصولاتی می گویند که دارای سطح مقطع بسته و هندسی باشند، نکته قابل توجه اینجاست که این قوطی پروفیل‌ ها را به غیر از آهن با فولاد، آلومینیوم و کامپوزیت هم می سازند. ناودانی هم یکی از انواع پروفیل است شما میتوانید قیمت ناودانی و قیمت پروفیل را در سایت مشاهده کنید.

 

پروفیل چیست؟

همچنین بخوانید: تفاوت پروفیل سبک و سنگین چیست؟

 

ویژگی های قوطی پروفیل

 

این محصول با توجه به اینکه دارای اشکال متفاوتی بوده و در مکان های مختلفی استفاده می شود دارای ویژگی های متفاوتی بوده که می توان از مهمترین ویژگی های آنها به جوش‌ پذیری، کیفیت سطحی زیاد، تنوع بالا، قابلیت شکل‌ پذیری و فرم‌ پذیری بالا اشاره کرد.

 

 

ویژگی های قوطی پروفیل

همچنین بخوانید: پروفیل آلومینیوم درب و پنجره چیست؟

 

انواع قوطی پروفیل ها

با توجه به اینکه روش ساخت این قوطی ها به شکل نورد سرد می باشد بهتر است بدانید که مراحل ساخت این قوطی ابتدا به صورت ورقی بوده که با قیچی های مخصوص به نوار های نازکی تقسیم می شوند سپس با ورود به دستگاه فرمینگ، به لوله تبدیل می‌ شوند و مرحله آخر، با عبور از غلتک‌ های سایزینگ، شکل قوطی با شکل و فرم مورد نظر را به خود می‌ گیرند.

خوب است بدانید که به طور کلی، پروفیل‌ ها با معیار های مختلفی دسته‌ بندی می‌ شوند که عبارتند از:

  • کاربرد
  • شکل ظاهری
  • روش تولید
  • وزن
  • جنس

 

انواع قوطی پروفیل ها

 

معمولا هر جنس پروفیل در چه مکان‌ هایی قابل استفاده است؟

 

با توجه به اینکه فولاد با آلیاژ های مختلفی ساخته می‌ شود؛ پس می توان گفت به انواع مختلفی دسته‌ بندی می‌ شود. به طور کلی، می‌ توان گفت که جنس پروفیل آهن، تعیین کننده کاربرد آن است.

 

پروفیل فولاد کربنی

 

یکی از پرکاربرد ترین پروفیل ها از جنس فولاد کربنی بوده که از ورق سیاه ST37 یا ورق روغنی ساخته شده است و در هر دو صنعت و ساختمان سازی کاربرد دارد. حتی کاربرد این پروفیل را هم می توان در صنعت لوازم خانگی نیز مشاهده کرد.

از ویژگی های ساختاری این محصول می توان به ضخامتی بین 2 تا 5 میلی‌متر اشاره کرد که در صنعت ساختمان سازی بیشتر در نمای ساختمان می توان دید این پروفیل در نما بیشتر برای ساخت در و پنجره بکار برده می شود. اما نوع دیگری از این پروفیل وجود دارد که ضخیم تر بوده یعنی 400 میلی متر و در صنعت استفاده می‌ شود؛ صنایعی مانند پل‌سازی، صنایع نظامی و ساخت دستگاه‌های صنعتی.

 

 

پروفیل فولاد کربنی

 

پروفیل گالوانیزه

 

این پروفیل که به نوعی همان فولاد کربنی می باشد با یک لایه روی پوشیده شده است. این پروفیل با نام پروفیل گالوانیزه بیشترین کاربردی که دارد در ساخت در و پنجره است. پروفیل گالوانیزه به طور معمول به دلیل روکشی که دارد در مکان‌ هایی استفاده می‌ شود که احتمال زنگ‌ زدگی زیاد است.

 

پروفیل استیل

 

همانطور که از نام این پروفیل پیدا است از استیل یا فولاد ضد زنگ ساخته شده که می توان گفت همه‌ گرید های فولاد ضد زنگ از جمله 304، 316 و 201 در ساخت پروفیل استیل به کار می‌ روند. این قوطی پروفیل با توجه به کاربردی که دارد برای صنایع مانند صنعت غذایی، دارویی و شیمیایی بسیار مناسب است.

 

پروفیل آلومینیومی

 

با توجه به اینکه آلومینیوم در صنعت دارای خواص منحصر بفردی می باشد پروفیل‌ های ساخته شده از آن هم دارای کاربرد های گسترده‌ ای است که می توان از این کاربرد ها به ضد زنگ بودن، انعطاف‌ پذیری و تحمل فشار بالا آلومینیوم اشاره کرد. این نوع پروفیل‌ ها به مراتب وزن کمتری نسبت به سایر پروفیل‌ ها دارند.

کاربرد اصلی پروفیل آلومینیومی، نمای ساختمان و ساخت در و پنجره است.

 

تاریخچه قوطی پروفیل  

 

بعد از جنگ جهانی دوم اولین کارخانه‌ تولید قوطی پروفیل را شخصی با نام مانسمن احداث کرد، از کار شاخصی که این شخص در این کارخانه کرد سوراخ کردن رول های ورق فولاد به صورت اریب بود که امکان ساخت مقاطع را ایجاد می کرد. در نهایت باعث جرقه ای در این صنعت شد و در نهایت ساخت پروفیل پیشرفت بسیاری کرد که حاصل آن شکل‌ های مختلف پروفیل بود که به خط تولید رفت.

 

شرکت پترو فولاد فیدار عرضه کننده انواع مقاطع فولادی است شما میتوانید با مراجعه به صفحات میلگرد و ناودانی از قیمت میلگرد و قیمت ناودانی اطلاع یابید. همچنین چنانچه در این مورد سوالی دارید میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

ارتباط در واتس اپ

ارتباط در واتس اپ