فولاد فيدار

همه آن چیزی که باید در رابطه با ورق آلومینیوم بدانید

همه آن چیزی که باید در رابطه با ورق آلومینیوم بدانید

یکی از ورق هایی که از طریق روش نورد گرم به تولید می رسد، ورق آلومینیوم است. این محصول، در ضخامت های مختلفی به تولید می رسد که بین 2/0 الی 006/0 میلی‌ متر می باشد. ورق آلومینیوم به خاطر جنسی که دارد، دارای وزن سبکی بوده و بسیار انعطاف پذیر است. لذا، می توان ورق آلومینیوم را به راحتی خم کرده و شکل آن را تغییر داد. البته، علاوه بر این ورق آلومینیوم دارای مزیت های دیگری اعم از: قابلیت بازیافت، مقاومت در برابر خوردگی، رسانای الکتریکی، استحکام بالا و... نیز می باشد. این ورق در صنایع مختلفی نظیر: صنعت حمل و نقل، صنعت نظامی، صنعت داروسازی و سایر صنایع کاربرد گسترده ای دارد. برای آشنایی بیشتر با این محصول، در ادامه مطلب همراه ما باشید. 


ورق آلومینیوم چیست؟

ورق آلومینیوم | بهترین قیمت ورق  آلومینیوم - فولادفیدار
ورق آلومینیوم همان طور که از نامش مشخص است، دارای میزان زیادی عنصر آلومینیوم است که وزن بسیار سبکی دارد. به طور کلی، این محصول در دو نوع سبک و ظریف تولید شده و به صورت دو صورت رول و شیت، در بازار عرضه می گردد. لازم به ذکر است تا بدانید که اولین بار در قرن 20 میلادی، این ورق را به عنوان جایگزین قلع، تولید کردند. عنصر آلومینیوم، در حالت آزاد بسیار کمیاب می باشد که در صنعت های مختلف، جایگاه ویژه ای دارد. این عنصر در زمین تنها به صورت ترکیبی با سایر عناصر وجود دارد و در سال ۱۸۸۹ شیوه ‌ای آسان برای استخراج آلومینیوم کشف شده است. لذا، امروزه این عنصر به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد و از آن محصولات مختلفی نظیر: ورق آلومینیوم، تولید می کنند. این محصول، دارای انواع مختلفی است که ضخامت های گوناگون آن شامل موارد زیر می باشند: 
•    ضخامت: ۰٫۲ الی ۳۰ میلی ‌متر
•    ابعاد استاندارد  x2500 - 1000x2000 1250
•    آلیاژ استاندارد: ۱۰۵۰ - ۱۲۰۰ – ۳۱۰۵ میلی متر
•    آلیاژهای قابل سفارش: ۱۱۰۰ – ۳۰۰۳ میلی متر
•    عرض‌ های استاندارد: ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ میلی ‌متر
•    عرض ‌های قابل سفارش: ۲۰ الی ۱۲۵۰ میلی ‌متر


نحوه ساخت ورق‌ آلومینیوم چگونه است؟


همواره برای ساخت ورق آلومینیوم، از نورد گرم استفاده می کنند. به نحوی که ابتدا ورق های شمش ‌های آلومینیومی در کوره هایی با دمای بالا قرار می دهند. سپس، آن ها را از بین غلتک ‌هایی مخصوص، رد می کنند. وزن این غلتک ها تقریبا 20 تن یا بیشتر هستند تا از این طریق بتوان طول شمش ها را افزایش داده و ضخامت آن ها را تا حد زیادی کم کرد. سپس، نوبت به عملیات‌ گردشی و پیاپی می رسد که در این مرحله با سرد کردن تختال های تولیدی، میزان مقاومت آن ها را افزایش می دهند. در نهایت، محصول نهایی را به صورت ورق یا رول در می ‌آورند و برای فروش به بازار ارسال می کنند. به یاد داشته باشید که اغلب ورق‌ های آلومینیومی فقط از طریق فرآیند نورد گرم به تولید می رسانند؛ البته، برخی از آن ها را نیز از طریق فرایند نورد سرد، می سازند.


آشنایی با کاربردهای ورق آلومینیوم


بیان کردیم که ورق‌ آلومینیوم دارای انواع مختلفی است که هر یک از آن ها از نظر کاربرد و سایز و ابعاد، با دیگری متفاوت می باشند. به طور کلی تمامی ورق های آلومینیومی در صنایع مختلف کاربردهای گسترده ای دارند، اما بیشترین کاربرد آن ها در صنعت بسته ‌بندی است. به نحوی که تقریبا هفتاد و پنج درصد از ورق های آلومینیوم تولید شده، در حیطه بسته ‌بندی مواد مختلف، کاربرد دارند. در واقع، از این ورق ها برای بسته ‌بندی مواد غذایی، بسته ‌بندی مواد آرایشی، بسته‌ بندی مواد شیمیایی و... استفاده می کنند. علاوه بر این، از ورق آلومینیوم در صنایع دیگری نیز استفاده می کنند که به شرح زیر می باشند: 
•    برای تهیه کابل و عایق‌ های حرارتی 
•    در صنعت حمل ‌و ‌نقل
•    برای مخازن نگهدارنده‌ سوخت
•    برای ساخت ریل ‌‍‌های راه ‌آهن
•    در صنایع نظامی
•    برای ساخت لوازم خانگی، مانند: اجاق گاز، یخچال و...
•    در صنعت داروسازی
•    در حوزه‌ ساختمانی و عمرانی برای ساخت انواع آلاچیق، انواع درها، نمای ساختمانی، ناودان ‌ها، انواع چفت‌ و ‌بست ها و....


مزایای تهیه و استفاده از ورق آلومینیوم


خرید ورق آلومینیوم و استفاده از آن، همانند سایر ورق های فولادی، دارای مزیت های بسیار زیادی می باشد. در واقع، دلیل اصلی استفاده گسترده از این ورق، همین مزیت های آن هستند. تعدادی از اصلی ترین و مهم ترین مزایا و فواید استفاده از ورق آلومینیوم، عبارتند از: 
1.    وزن سبک ورق آلومینیوم
ورق آلومینیوم یک فلز بسیار سبک است که چگالی آن حدودا 2.7 گرم بر سانتی متر مکعب می باشد. این میزان وزن، حدودا یک سوم وزن فولاد است که همین مسئله به راحتی نشان دهنده وزن سبک ورق آلومینیوم می باشد. بهتر است بدانید که سبک بودن وزن ورق آلومینیوم سبب کاهش مصرف انرژی و در نتیجه صرفه جویی در هزینه ها شده است. 
2.    قابل بازیافت بودن ورق آلومینیوم
قابلیت بازیافت، یکی از مهم ترین مزیت هایی است که شامل حال تمامی ورق ها نمی شود و فقط برخی از آن ها این قابلیت را دارا هستند. ورق آلومینیوم نیز از این قاعده مستثنی نبوده و دارای قابلیت بازیافت مداوم می باشد. این محصول، در زمان بازیافت، تقریبا بیشتر از 90 درصد انرژی مورد نیاز اولیه خود را ذخیره می کند. 
3.    مقاومت در برابر خوردگی و رسانای الکتریکی 
عنصر آلومینیوم، به طور طبیعی یک پوشش نازک اکسیدی محافظ را به وجود می آورد که این پوشش، از تماس بیشتر فلز با محیط اطراف پیشگیری می کند. در واقع، زمانی که ورق آلومینیوم در معرض خوردگی قرار گیرد، مقاومت کرده و در بلند مدت نیز دچار هیچ آسیبی نمی شود. به یاد بسپارید که عنصر آلومینیوم، همواره به عنوان یک رسانای حرارتی و الکتریکی عالی شناخته می شود. به همین خاطر از آلومینیوم بهترین انتخاب، برای خطوط اصلی انتقال نیرو می باشد. این مسائل سبب شده اند تا ورق آلومینیوم رسانای الکتریکی و حرارتی بوده و در زمان استفاده برای ساخت برخی از محصولات، یک رسانای حرارتی عالی محسوب گردد. 
4.    قابلیت بازتاب
علاوه بر قابلیت بازیافت، ورق آلومینیوم دارای قابلیت بازتاب نیز می باشد. در واقع، این محصول بازتاب کننده خوبی از نور مرئی و همچنین گرما بوده و در زمان استفاده از سقف های خنک کننده، جزء بهترین ها به شمار می آید. زیرا، سقف های خنک کننده ساخته شده از این نوع ورق، با انعکاس 95 درصد نور خورشید را در کاهش حرارت داخلی خورشید در یک خانه، صورت می گیرد. 
5.    شکل پذیری سریع ورق آلومینیوم
انعطاف پذیری بالا و شکل پذیری سریع ورق آلومینیوم، به نوعی یکی دیگر از مزیت های استفاده از آن می باشد. زیرا این ورق، نقطه ذوب و چگالی پایینی دارد و به همین خاطر می توان آن را به روش های مختلف در شرایط مذاب پردازش نمود. شکل پذیری سریع ورق آلومینیوم، سبب شده است تا بتوان آن را به هر شکلی تبدیل کرده و در صنعت های مختلف، مورد استفاده قرار داد.  
6.    غیر قابل نفوذ بودن ورق آلومینیوم 
هر یک از انواع ورق های آلومینیوم، با هر ضخامتی، در برابر نفوذ مقاوم بوده و کاملا نفوذ پذیر هستند. در واقع، خود این فلز، غیر سمی و بی بو بوده و به همین دلیل می توان از آن در بسته بندی محصولات مختلف، استفاده کرد. به یاد داشته باشید که آلومینیوم غیر مغناطیسی بوده و همواره برای محافظ های الکتریکی مانند: دیسک های کامپیوتر، آنتن های ماهواره ای یا محفظه های آهنربایی، بهترین گزینه می باشد. 
خلاصه مطلب
ما در این بخش سعی کردیم تا شما را با ورق آلومینیوم آشنا کرده و هر آن چیزی که باید در رابطه با آن بدانید را برایتان بیان کردیم. بهتر است بدانید که علاوه بر مزیت های بیان شده، این محصول با کاهش دما مقاومت کششی بیشتری از خود نشان می دهد و همچنین، یک جاذب عالی صدا است. لذا، می توان از آن برای ساخت سقف استفاده کرد؛ این ورق همچنین در ضربه گیرهای خودرو به دلیل خاصیت جذب شوک بالا، نیز کاربرد دارد. اگر می خواهید برای خرید ورق آلومینیومی اقدام کنید و یا از قیمت آن مطلع شوید، می توانید با همکاران ما در فولاد فیدار ارتباط برقرار کنید. 
 

ارتباط در واتس اپ

ارتباط در واتس اپ