فولاد فيدار

فروسیلیس یا فروسیلیسیم چیست؟ 

فروسیلیس یا فروسیلیسیم چیست؟ 

فروسیلیسیم یا همان فروسيليس (Ferrosilicon) به فروآلیاژی گفته می شود که از ترکیب آهن و سیلیسیم، به دست آمده است. البته، بهتر است تا بدانید که این فروآلیاژ علاوه بر آهن و سیلیسیم، دارای میزان زیادی آلومینیوم، کروم، کلسیم، منگنز، کربن، تیتانیوم، گوگرد و ... نیز می باشد. این فروآلیاژ معمولا در گریدهای 70 و 90 درصد تولید شده و روانه بازار می گردد. فروسیلیسیم کاربرد بسیار گسترده ای در صنعت های مختلف الخصوص صنعت فولادسازی، جوشکاری، ریخته گری، متالوژی و ... دارد که برای آشنایی با تمامی آن ها بهتر است تا در ادامه مطلب همراه ما باشید. ما در ادامه هر آن چیزی که باید در رابطه با فروسیلیسیم و خواص شیمیایی آن، نحوه به تولید رسیدن، کاربرد و ... بدانید را به طور کامل برای شما عزیزان بیان خواهیم کرد. 


فروسیلیس چیست؟


فروسیلیس Ferrosilicon که برخی از افراد آن را با نام فروسیلیسیم  نیز می شناسند، همان گونه که از نامش مشخص است آلیاژی متشکل از آهن و سیلیسیم است. به جز این دو عنصر، از عناصر دیگری نیز در ساخت این فروآلیاژ استفاده شده است که شامل: زیادی آلومینیوم، کروم، کلسیم، منگنز، کربن، تیتانسیوم، گوگرد و ... می باشند. از نظر شکل ظاهری، این ماده جامد بوده و رنگ آن نیز خاکستری می باشد. فروسیلیس فاقد هر نوع بویی بوده ولی تنفس آن برای انسان بسیار مضر می باشد و می تواند سلامت انسان را به صورت جدی، به خطر بیاندازد. به همین خاطر از خلوص 100 درصد آن استفاده نکرده و با درصد 70 الی 90 درصد آن را روانه بازار می کنند. فروسیلیس در بازار جهانی دارای اندازه ها و سایزهای مختلفی بوده و سطوح خلوص آن نیز در هر صنعت، متفاوت می باشد.  
در رابطه با خواص شیمیایی فروسیلیس یا فروسیلیسیم، بهتر است تا بدانید که نقطه ذوب آن تقریبا بین 1290 تا 1390 می باشد و نقطه جوش آن نیز حدودا 2355 الی 2375 درجه سانتی گراد است. زمانی که این ماده در کنار آب قرار داده شود، از خود واکنش های خاصی را نشان داده و هیدروژن زیادی را آزاد می کند. به یاد داشته باشید که این ماده دارای خاصیت مغناطیسی بالایی بوده و همین امر باعث شده تا در برابر هر گونه خوردگی، مقاومت بالایی داشته باشد. این خواص همگی سبب شده اند تا بتوان از فروسیلیس در صنعت های مختلف، به طور گسترده استفاده کرد. 


فروسیلیس یا فروسیلیسیم چگونه تولید می شود؟ 


هم اکنون که با فروسیلیس به خوبی آشنا شده و خواص شیمایی آن را نیز شناختید، ممکن است سوال کنید که این ماده چگونه به تولید می رسد؟ در پاسخ به این سوال شما عزیزان باید بیان کنیم که تولید آن کار ساده ‌ای نمی باشد و برای ساخت آن به تجهیزات به‌ روز، کیفیت و دانش بالایی نیاز است. برای تولید این ماده ابتدا آهن و سیلیس را در کوره های بلند و قوس الکتریکی( یا کوره های القایی) می ریزند تا به خوبی ذوب شوند. سپس، از عناصر دیگری همچون: آلومینیوم، گوگرد، کربن، منگنز و .... نیز استفاده کرده و آن ها را به کوره اضافه می کنند. به یاد داشته باشید که برای ذوب کردن تمامی عناصر، به دمای بالایی نیاز می باشد. پس از این که تمامی آن ها به خوبی ذوب شدند، نوبت به مرحله بعدی می رسد که مربوط به ریخته گری می باشد. 
در واقع، در این مرحله تمامی مواد مذاب در قالب های مخصوص ریخته می شوند. پس از گذشت مدت زمانی صبر می کنند تا مواد به خوبی سرد شده و سپس آن ها را با کمک دستگاه سنگ شکن، به قطعات کوچکی تقسیم می کنند. در مرحله نهایی میزان قابل توجهی مواد احیا کننده به فروسیلیس اضافه می کنند و مرحله تولید، به پایان می رسد. در تولید فروسیلیس هیچ گونه سرباره ای به آن اضافه نمی شود. سرباره ترکیبی است که به منظور جدا کردن مواد مختلف از هم، استفاده می شود. تمامی مواد به کار گرفته شده برای تولید فروسیلیس جزء مواد اولیه به حساب می آیند؛ لذا، می توانیم بیان کنمی که در ساخت این نوع فروآلیاژ هیچ گونه سرباره ای مورد استفاده قرار نمی گیرد. 


آشنایی با کاربرد فروسیلیس در صنایع مختلف


در بخش های پیشین مطلب اشاره کردیم که فروسیلیس یا فروسیلیسیم، دارای کاربردهای بسیار گسترده ای می باشد؛ به نحوی که می توان از آن در صنعت فولاد، ریخته گری، جوشکاری، متالوژی و ... استفاده کرد. برای درک بهتر این موضوع در ادامه همراه ما باشی تا شما را با هریک از این کاربردها، به خوبی آشنا نماییم. 


کاربرد فروسیلیسیم در صنایع فولاد 


فروسیلیس یا فروسیلیسیم یکی از مهم ترین و اصلی ترین موادی است که در صنعت فولاد سازی از آن استفاده می شود. در واقع، می توانیم بیان کنیم که کارخانه های تولید کننده فولاد، جزء بزرگ ترین متقاضیان خرید فروسیلیسیم شناخته می شوند. به طور میانگین، کارخانه های تولید فولاد در طی سال حدودا 38 هزار تن فروسیلیسیم را خریداری کرده و مورد استفاده قرار می دهند. در این صنعت، استفاده های مختلفی از این ماده می شود که برخی از مهم ترین آن ها شامل موارد زیر می باشند:
•    معمولا برای ساخت انواع قطعات فولادی از فروسیلیس، استفاده می شود. 
•    فروسیلیس  به عنوان یک عامل مهم اکسیژن زا از مواد مذاب فولاد، مصرف می شود. 
•    برای تولید چدن های آلیاژی نیز فروسیلیس کاربرد گسترده ای دارد. 
•    همواره برای تولید فولاد سیلیکونی در موتورهای الکتریکی از فروسیلیسیم استفاده می گردد. 
•    در صنعت ذوب فولاد نیز از این نوع فروآلیاژ مصرف می شود. 
لازم به ذکر است تا بدانید که در صنعت فولاد سازی همواره از فروسیلیس با اندازه های 10 الی 60 میلی متر و با خلوص بین 75 الی 95 درصد استفاده می شود.

 
کاربرد فروسیلیسیم در صنایع ریخته گری


یکی دیگر از کاربردهای فروسیلیسیم، در صنعت ریخته گری می باشد که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. در این صنعت، اغلب از فروسیلیس به عنوان ماده جوانه زا استفاده می کنند. اما، کاربردهای دیگری نیز دارد که تعدادی از مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشند:
•    به عنوان ماده اولیه و ماده جوانه زا 
•    به عنوان ماده اولیه تشکیل دهنده گرافیت
•    برای تولید چدن های خاکستری
•    برای تولید فولادهای کربنی ساده
البته، فراموش نکنید که استفاده از این نوع فروآلیاژ فقط مختص موارد ذکر شده نمی باشد و عدم وجود آن در صنعت ریخته گری موجب می شود تا چرخه فعالیت این صنعت، به طور کامل از کار بیندازد. 


کاربرد فروسیلیس در صنعت جوشکاری و متالوژی


صنعت جوشکاری نیز یکی دیگر از صنایعی می باشد که از فروسیلیس، به طور گسترده استفاده می کند. در این صنعت، فروسیلیس اغلب تولید الکترودهای گرافیتی، برای پوشش دهی، برای تولید سیم جوش ‌ها و الکترودهای جوشکاری و .... مورد استفاده قرار می گیرد. بهتر است تا بدانید که در صنعت جوشکاری تولید الکترودهای گرافیتی اهمیت بالایی دارد؛ لذا، اگر فروسیلیس نباشد، این صنعت با مشکلات جدی رو به رو می گردد. 
در ابتدا به خاطر داشته باشید به صنعتی که انواع قطعات فلزی مصنوعی، ماشین ‌کاری، جوشکاری و… را تولید می کند، متالوژی گفته می شود. در این صنعت نیز، استفاده از فروسیلیس، اهمیت ویژه ای دارد. زیرا، از آن برای تولید فولادهای نسوز کمک گرفته می شود.  در واقع استفاده از سیلیسیم در این صنعت باعث می شود تا کیفیت نهایی هر یک از قطعات، تا حد زیادی افزایش پیدا کند. علاوه بر این از آن به عنوان کنترل کننده ترکیبات شیمیایی در تخلیه مذاب از بخش کوره به داخل پاتیل، برای تولید و فرآوری مواد معدنی و... نیز استفاده می کنند. 
خلاصه مطلب
ما در این بخش تلاش کردیم تا شما را با فروسیلیس و یا فروسیلیسیم آشنا کرده و کاربرد آن را به طور گسترده، بیان کنیم. اگر سوالی در این زمینه دارید و یا می خواهید اطلاعات بیشتری در رابطه با این نوع فروآلیاژ به دست آورید، می توانید با همکاران ما در فولاد فیدار ارتباط برقرار کرده و از آن ها در این زمینه یاری بگیرید. علاوه بر این، اگر می خواهید تا برای خرید هر گونه محصول فولادی اقدام کنید، می توانید با ما در تماس باشید. 


 

ارتباط در واتس اپ

ارتباط در واتس اپ