فولاد فيدار

انواع ورق آلومینیوم کدامند؟

انواع ورق آلومینیوم کدامند؟

ورق آلومینیوم همان طور که از نامش مشخص است دارای عنصر اصلی آلومینیوم می باشد. در واقع این محصول، از ترکیب فولاد ساخته شده و دارای پوششی از جنس آلومینیوم است. ورق آلومینیوم، انواع مختلفی دارد که هر یک از آن ها از نظر سایز، از نظر جنس مواد تشکیل دهنده و... با یکدیگر متفاوت می باشند. برخی از رایج ترین نوع این ورق ها شامل: ورق آلومینیوم سری 6000، ورق آلومینیوم سری 5000، ورق آلومینیوم آجدار، ورق آلومینیوم رنگی و... می باشند. هر یک از این ورق های ذکر شده، دارای کاربرد و قیمت متفاوتی هستند؛ اما، مزیت های استفاده از تمامی آن ها یکسان می باشد. بهتر است برای آشنایی با انواع ورق های آلومینیوم در ادامه مطلب همراه ما باشید. 


آشنایی با انواع ورق‌ آلومینیوم


بیان کردیم که ورق‌ ‌های آلومینیومی مانند سایر ورق ‌های فولادی، در انواع مختلفی تولید شده و در بازارهای داخلی و خارجی، عرضه می ‌شوند. ورق های آلومینیوم براساس عوامل مختلفی به دسته های متعدد تقسیم می شوند. به طور مثال: از نظر تولید، این ورق ها در دو حالت شیت و رول ساخته می شوند. از نظر طرح روی سطح ورق نیز به دو دسته ساده و آجار تقسیم شده و همچنین از نظر فرم، به ورق‌ های ذوزنقه‌ ای، کرکره‌ ای، شادولاین و... تقسیم می شوند. به طور کلی انواع ورق های آلومینیوم به شرح زیر می باشند: 
معرفی ورق آلومینیوم سری 6000
ورق های آلومینیوم سری ۶۰۰۰ با نام های دیگری اعم از: ورق آلومینیوم سیلیکون و منیزیوم نیز نامیده می شود. دلیل اصلی نام گذاری این محصول به این دو نام، وجود عنصر سیلیکون و منیزیوم در این محصول می باشد. لازم به ذکر است تا بدانید که این نوع ورق خود دارای انواع مختلفی می باشد که شامل موارد زیر هستند: 
•    ورق آلومینیوم مدل 6082: این نوع ورق جزء رایج ترین و پرطرفدارترین نوع ورق های آلومینیوم می باشد که همین مسئله سبب شده تا جزء ورق های تجاری به شمار آید.
•    ورق آلومینیم مدل 6063: این محصول جزء ورق های قدرت متوسط می باشد که اغلب از آن به عنوان برای اکسترود استفاده می کنند.
•    ورق آلومینیوم مدل 6061: ورق آلومینیوم سری ۶۰۶۱ نیز دارای قدرت و نیروی متوسطی است.
معرفی ورق آلومینیوم سری 5000
علاوه بر ورق های سری ۶۰۰۰ ورق های آلومینیومی دیگری نیز وجود دارند با نام ورق های سری ۵۰۰۰ که این محصولات مقاومت بیشتری دارند. در واقع، این ورق ها در برابر خوردگی آب شور، بسیار مقاوم بوده و همین مسئله نیز سبب شده است تا از آن ها به عنوان مدل دریایی یاد گردد. ورق های سری ۵۰۰ نیز دارای انواع مختلفی هستند که عبارتند از: 
•    ورق آلومینیوم مدل 5038 : مقاومت این محصولات و همچنین استحکام ان ها نسبت به سایر ورق های سری ۵۰۰۰ بیشتر است. البته، استحکام این محصولات به ورق های سری ۶۰۰۰ نمی رسد.
•    ورق آلومینیوم مدل 5754 : قدرت ابن ورق، متوسط است؛ اما، استحکام آن بسیار بالا بوده و دوام و ماندگاری زیادی دارند.
•    ورق آلومینیوم مدل 5052 : مقاومت و توان این ورق در برابر خوردگی بسیار بالا بوده و در عین حال، استحکام بالایی نیز دارد. اغلب اوقات از این ورق ها برای ساخت ظروف، جعبه های پست و همچنین برای نرده سازی نیز استفاده می کنند.


معرفی ورق آلومینیوم سری 1000 


بین تمامی ورق های آلومینیومی موجود، این محصولات خالص تر بوده و دارای حداقل ۹۹ درصد آلومینیوم خالص هستند. لذا، همین مسئله نیز سبب شده است تا این ورق ها دارای مقاومت بسیار بالایی هستند. ورق های سری ۱۰۰۰ جزء رایج ترین ها در بریتانیا هستند که قابلیت مفتول شدن را نیز دارند. لذا، علاوه بر بریتانیا، در تعداد زیادی از کشورها و در صنایعی که به خم کردن ورق ها و تغییر شکل آن ها نیاز است، از ورق های سری ۱۰۰۰ استفاده می کنند.


معرفی ورق آلومینیوم ساده و آجدار


ورق های آلومینیومی ساده یکی دیگر از انواع ورق ها هستند و همان طور که از نام آن ها مشخص است دارای سطحی صاف و یکنواخت می باشند. این ورق ها دارای هیچ گونه تغییری نبوده و با همان شکل اولیه خود در بازار عرضه می شوند. بهتر است تا بدانید که ورق های سری ۱۰۰۰ تا ۷۰۰۰ جزء ورق های ساده به شمار می آیند. علاوه بر ورق های ساده، نوع آجدار آن ها نیز تولید می شوند که سطح آن ها دارای آج بوده و صاف و صیقلی نیست. ورق های اجدار در مقایسه با نوع ساده پرکاربرتر بوده و در اغلب صنایع از آن ها استفاده می کنند. ورق آلومینیومی آجدار در مقایسه با نوع فولادی خود، وزن کمتری دارد و اغلب از آن در ساخت پله های فلزی، در ساخت راهروهای فلزی، برای ساخت کف وسائل حمل و نقل و... استفاده می کنند.


معرفی ورق آلومینیوم رنگی


برخی از افراد فکر می کنند که ورق های آلومینیوم فقط دارای دو نوع ساده و اجدار هستند که این تفکر کاملا نادرست است. زیرا، ورق های آلومینیوم دارای نوع رنگی نیز هستند و در واقع دارای خاصیت رنگ پذیری می باشند. لذا، از این محصولات برای دکوراسیون های داخلی و خارجی به طور گسترده استفاده می کنند. علاوه بر این، از ورق های رنگی الومینیوم برای ساخت سقف های شیروانی، برای ساخت بدنه کانکس، برای ساخت سقف سالن های ورزشی، برای ساخت نمای ساختمان ها، برای کابینت  سازی و...  کاربرد دارند.
کیفیت و ماندگاری ورق های آلومینیوم رنگی بسیار زیاد می باشد. زیرا، این محصولات توسط رنگ پودری الکترواستاتیک کوره ‌ای، رنگ آمیزی می شوند که همین مسئله منجر به پایدار شدن رنگ سطح این ورق ها می باشد. به یاد داشته باشید که علاون بر کیفیت بالا، ورق های آلومینیوم رنگی در برابر هر نوع خوردگی و زنگ زدگی نیز مقاوم بوده و دچار هیچ مشکلی نمی شوند. این نوع از ورق ها همواره دارای طرح ها، رنگ ها و اندازه های مختلفی هستند.


معرفی ورق پلی آلومینیوم


نوع دیگری از ورق های آلومینیوم مربوط به پلی ها هستند که از ترکیب آلومینیوم و پلی اتیلن ساخته شده اند. در واقع، این محصولات از یک لایه ورق آلومینیوم، یک لایه پلی ‌اتیلن و یک لایه کاغذ کرافت تشکیل شده است. لازم به ذکر است تا بدانید که لایه پلی اتیلن یا پلی کرافت این محصول عایق میعانات بوده و از طریق پیشگیری از تشکیل پیل گالوانیک، مانع از خوردگی و پوسیدگی آن می شود. اغلب ورق های سری ۱۰۰۰ جزء این دسته محسوب می شوند و به صورت رول یا شیت در بازار عرضه می شوند. تولید ورق های الومینیوم پلی بر اساس استاندارد  جهانی ASTM-B209 ساخته می شوند.
 
بهتر است تا بدانید که ورق آلومینیوم پلی سورلین دارای پوششی سه لایه بوده و برای بخش نهایی ان از پلی اتیلن استفاده کرده اند. ضخامت این محصولات بین ۰٫۴ الی ۱٫۵ میلی‌ متر بوده و اغلب به دو صورت ساده و کرکره ای، تولید می شوند. از این ورق ها اغلب در تاسيسات نفت، گاز، پتروشيمی و نيروگاه های حرارتی و... استفاده می کنند. مقاومت ورق های آلومینیوم آلیاژی با پوشش پلی سورلین در برابر خوردگی گالوانیک بسیار زیاد می باشد.
خلاصه مطلب
ما در این بخش از مطلب تلاش کردیم تا هر یک از شما عزیزان را با انواع ورق های آلومینیوم آشنا کردیم. به یاد داشته باشید که تفاوت در این ورق ها سبب شده نرخ هر یک از آن ها نیز با هم فرق داشته باشند. اگر در این زمینه سوال یا ابهامی دارید و یا می خواهید با نرخ روز هر یک از ورق ها آشنا شوید، می توانید با همکاران ما در فولاد فیدار ارتباط برقرار کنید.
 

ارتباط در واتس اپ

ارتباط در واتس اپ