1403 / 02 / 16
افزایش قیمت میلگرد تحت تاثیر نوسانات نرخ دلار
بروز نوسانات قیمت دلار در تمامی بازارهای مالی در روزهای گذشته تاثیر گذاشته است که بازار آهن و فولاد نیز از این قاعده مستثنی نیست. به نحوی که نوسانات نرخ دلار در بازار آزاد باعث بروز دگرگونی ها در بازار فولاد شده و به نحوی فضای روانی منفی و جو منفی را بر این بازار حاکم کرده است. این موضوع به نوبه خود باعث افزایش اغلب زیر مجموعه های آهن آلات به خصوص قیمت میلگرد شده است. البته این افزایش قیمت مختص تمامی کارخانه های تولید کننده میلگرد نیست و برخی از آن ها نرخ میلگردهای ساده و آجدار را با ثبات اعلام کردند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
قیمت کنونی محصولات فولادی در بازار آهن
در وضعیت کنونی قیمت دلار پس از رسیدن به کانال ۶۳ هزار تومان در حال اصلاح و عقب نشینی می باشد و در پایان روزهای گذشته به ۶۱ هزار تومان رسیده است. افزایش قیمت دلار در بازار آزاد و مجدداً اصلاح آن باعث بروز جوی منفی در بازار آهن شده است. به نحوی که در روز گذشته برخی از محصولات فولادی در کارخانه های تولید کننده با افزایش قیمت و در مبادی های فروش با کاهش قیمت معامله شدند.
علاوه بر این، برخی از محصولات نیز در تعدادی از کارخانه ها با افزایش و در تعداد دیگر با کاهش قیمت همراه بودند. در رابطه با قیمت میلگرد نرخ اغلب این محصولات در کارخانه های تولید کننده با ثبات همراه بودند. اما، این شامل حال تمامی کارخانه های تولید کننده نمی باشد. برخی از کارخانه های تولید کننده میلگردهای ساده و آجدار نرخ این محصولات را بین ۵۰ الی ۳۰۰ تومان افزایش دادند. کف قیمت پیشنهادی میلگرد در روزهای گذشته حدوداً بین ۲۵۶۰۰ تا ۲۶۵۰۰ تومان بود. این میزان نشان دهنده وجود نوسان قیمت در میلگردهای ساده و آجدار می باشد.
![]()
به طور مثال: قیمت میلگرد در کارخانه آناهیتا گیلان حدوداً ۲۷۵۰۰ تومان و در کارخانه زاگرس حدوداً ۲۶۳۰۰ تومان اعلام شده است. این قمیت ها بیانگر افزایش بین ۱۰۰ الی ۵۰۰ تومانی نرخ میلگرد در این کارخانه ها می باشد. تیرآهن های مختلف نیز در سایزهای متنوع، در اغلب کارخانه های تولید کننده با افزایش نرخ همراه بودند. علاوه بر کارخانه های تولید کننده نرخ تیرآهن ها در مبادی های فروش و شرکت ها نیز حدوداً بین ۲۰ الی ۱۵۰ هزار تومان در هر شاخه افزایش قیمت داشتند. نرخ انواع نبشی ها، نرخ انواع ناودانی های ایرانی و اروپایی و نرخ انواع سپری ها در عمده مبادی های فروش و کارخانه های تولید کننده با افزایش همراه بودند.
به طوری که قیمت نبشی و قیمت ناودانی در کارخانه ناب تبریز بین ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کردند. انواع ورق های سرد و گرم در تعداد زیادی از کارخانه ها بدون تغییر قیمت باقی ماندند. قیمت ورق های سیاه، قیمت ورق های اسید شویی و انواع ورق های گرم بدون افزایش و کاهش اعلام شدند. اما، این شامل حال تمامی ورق ها نیست و قیمت انواع ورق گالوانیزه، نرخ انواع ورق های روغنی و نرخ انواع ورق های رنگی در اغلب کارخانه های تولید کننده بین ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ تومان گران شدند.
نرخ انواع پروفیل های سبک، پروفیل های گالوانیزه و به طور کلی پروفیل های ساختمانی و صنعتی در کارخانه های تولید کننده با ثبات همراه بودند. البته در تعدادی از کارخانه های تولید کننده پروفیل نرخ این محصولات حدوداً ۵۰۰ تومان افزایش پیدا کردند. بر اساس آمارها و گزارش ها نوسان کوتاه مدتی در بازار آهن رخ داده است و پیش بینی می شود که این نوسان در روزهای آینده به ثبات برسد. افزایش قیمتی که در برخی از محصولات در بازار آهن گزارش شده تحت تاثیر نوسانات افزایشی قیمت دلار بوده است.
همچنین، برخی از تولید کنندگان از این نوسان استفاده کرده و نرخ محصولات خود را افزایش دادند تا با این کار بتوانند تقاضای مصرفی یا سرمایه ای را تحریک نمایند. اما این اقدام نوردسازان و تولید کنندگان فولاد باعث شده که اکثر مولفه های بازار فولاد دارای روند نزولی باشند. علاوه بر این، بازارساز نیز با اعمال برخی از دستورالعمل ها سعی در اصلاح مثبت بازار مقاطع طویل فولادی دارد.
وضعیت کنونی بورس کالا

بر اساس آمارها و گزارش ها در روزهای گذشته در بورس کالا حدوداً ۲۶۰ هزار تن میلگرد آجدار عرضه شده است. قیمت پایه این محصول حدوداً ۲۴۸۰۰ تومان اعلام شده که با احتساب مالیات بر ارزش افزوده به ۲۷۳۰۰ تومان نیز می رسد. قیمت میلگرد با احتساب مالیات بر ارزش افزوده نشان دهنده افزایش حدوداً ۲۳۰ تومانی نرخ این محصول در مقایسه با عرضه های هفته گذشته می باشد. به طور کلی حجم تمامی عرضه های محصولات فولادی در روزهای گذشته به ۵۸۰ هزار تن می رسد. از این میزان عرضه، حدوداً ۱۹۷ هزار تن معامله شده اند که بیانگر رکود عمیق در بورس کالا می باشد. بنابر آمارها و گزارش ها در بورس کالا حدوداً با کاهش ۶۶ درصدی معاملات همراه هستیم. در شرایط کنونی تقاضای خرید مصرفی و یا سرمایه ای برای تمامی مقاطع فولادی به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
علاوه بر کاهش تقاضای میلگرد، سایر محصولات فولادی نیز با کاهش تقاضا در بورس کالا همراه هستند. به طور مثال: تقاضا برای تیرآهن از ۳۹ هزار تن حدوداً به ۱۷ هزار تن رسیده و قیمت تیرآهن هاش نیز در بورس کالا ۲۶۲ هزار و ۷۴۰ ریال می باشد. تقریبا ۴۶ هزار تن ورق سرد نیز در بورس کالا عرضه شده اند که از آن حدوداً ۳۰ هزار تن تقاضا وجود داشته قیمت میانگین ورق سرد نیز تقریباً ۴۲۴ هزار و ۹۸۰ ریال بوده است. به طور کلی گزارشاتی که از معاملات بورس کالای هفته گذشته به دست رسیده، بیانگر ضعیف بودن میزان معاملات می باشد. البته آن معاملات ضعیف انجام شده نیز به صورت اعتباری بوده اند و قیمت های نقدی در بورس کالا به خاطر بالاتر بودن نرخ بازار غیر کاربردی به شمار آمده اند. این موضوع به نوبه خود باعث شده تا خریداران و سرمایه گذاران به سمت و سوی معاملات اعتباری سوق پیدا کرده و معاملات نقدی در بورس کالا در حال حاضر از رونق افتاده است.
دلایل بسیاری برای کاهش میزان معاملات در بازار داخلی و بورس کالا وجود دارد که اصلی ترین آن نوسانات قیمت دلار و رکود در صنعت ساختمان سازی می باشد. رکود در این صنعت در طی سالیان گذشته در حال رخ دادن بود؛ اما، در حال حاضر دامن گیر بازار مصالح ساختمانی و نرخ محصولات فولادی شده است. به طوری که در شرایط کنونی کاهش تقاضا در صنعت ساخت و ساز موجب افت فروش محصولاتی مثل: آهن آلات، گچ، سیمان و...، شده است. کاهش صدور پروانه های ساختمانی در سال های گذشته و رکود در این حوزه باعث شده تا بازار صنایع وابسته مثل بازار آهن دچار رکود شوند. معاون وزیر صنایع در رابطه با این موضوع بیان کرده که رکود در صنعت ساختمان سازی باعث رکود در ۵۰ صنعت مرتبط و وابسته شده است. لذا، می توان نتیجه گرفت که کاهش تقاضا در حوزه آهن آلات نتیجه رکود در بازار رکود در صنعت ساختمان سازی می باشد.
خلاصه مطلب
ما در این بخش از مطلب تلاش کردیم تا شما را با وضعیت کنونی بازار آهن و بورس کالا آشنا کنیم. در حال حاضر قیمت ها در بازار آهن و فولاد داخلی دارای روند ثابتی نیستند و در بورس کالا نیز معاملات در حالت رکود به سر می برند. اگر شما تصمیم به خرید محصولات فولادی دارید و می خواهید با کیفیت ترین ها را تهیه کنید، می توانید با همکاران ما در فولاد فیدار در ارتباط باشید.
