1403 / 02 / 30
کاهش نرخ 2 هزار تومانی ورق های فولادی
بازار آهن و فولاد داخلی در هفته گذشته شاهد افت محسوس قیمت ها بود. به طوری که نرخ اغلب محصولات فولادی در این بازار روند کاهشی را در پیش گرفته بودند. بیشترین کاهش قیمت در هفته گذشته، مربوط به قیمت پروفیل و ورق ها بود که حدوداً شاهد اصلاح ۲۰۰۰ تومانی نرخ این محصولات بودیم. دلیل اصلی این کاهش قیمت ها نیز به خاطر اصلاح نرخ دلار بوده است که باعث تداوم پیدا کردن روند کاهشی قیمت ها در بازار داخلی شده است. در حال حاضر قیمت دلار در کانال ۵۹ هزار تومان تثبیت شده است و پیش بینی می شود که شاهد ریزش بیشتر قیمت دلار باشیم. برای اطلاع از قیمت کنونی محصولات فولادی در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
قیمت کنونی محصولات فولادی در بازار آهن
بر اساس گزارش ها و آمارها از بازار آهن و فولاد داخلی، می توان پی برد که نرخ اغلب محصولات در کارخانه های تولید کننده و مبادی های فروش با کاهش همراه هستند. این کاهش قیمت در هفته گذشته به اوج خود رسیده بود و نرخ اغلب زیر مجموعه های فولادی دچار اصلاح قیمت شدند. هر چه قیمت دلار در این روزها بیشتر کاهش پیدا کند و یا در کانال ۵۹ هزار تومان تثبیت شود، در روزهای آتی شاهد کاهش بیشتر نرخ محصولات فولادی خواهیم بود.

زیرا، همواره قیمت دلار یکی از تاثیرگذارترین مولفه های قیمتی در بازار آهن می باشد. در هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار در اغلب کارخانه های تولید کننده و شرکت ها و مبادی های فروش، با کاهش ۵۰ الی ۴۰۰ تومانی همراه بوده است. البته، برخی از کارخانه های تولید کننده میلگرد، نرخ انواع میلگردهای ساده و آجرا را ثابت اعلام کردند؛ اما، تعداد آن ها بسیار اندک بود. کارخانه های میانه و ابرکوه قیمت میلگرد را در هفته گذشته ثابت نگهداشتند. به طوری که نرخ میلگرد در کارخانه میانه به ۲۵۴۰۰ تومان و در کارخانه ابرکوه ۲۵۳۰۰ تومان بود.
در کارخانه های دیگر مثل: ذوب آهن اصفهان، امیرکبیر، گیلان و...، شاهد افزایش ۵۰ الی ۴۰۰ تومانی نرخ میلگردها بودیم. انواع تیرآهن های تولید شده نیز در کارخانه های تولید کننده و مبادی های فروش در هفته گذشته با کاهش همراه بودند. به طوری که نرخ تیرآهن در تعداد زیادی از کارخانه ها بین ۳۰ الی ۱۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد. در هفته گذشته قیمت تیرآهن ۱۴ تیرآهن ۱۶ و تیرآهن ۱۸ حدوداً ۲۸۲۰۰ تومان بود که نشان دهنده کاهش نرخ این محصولات می باشد.
همچنین، قیمت تیرآهن ۲۲ نیز حدوداً ۲۹۲۰۰ تومان اعلام شد و قیمت تیرآهن سایز ۲۴ و ۲۷ نیز ۲۸۲۰۰ تومان اعلام شدند. با بررسی های صورت گرفته، نرخ تیرآهن های ذکر شده در مقایسه با هفته های اول اردیبهشت؛ با افت قیمت همراه بودند و هیچ نوع افزایشی برای این محصولات گزارش نشده است. انواع نبشی ها و ناودانی ها نیز به تبعیت از جو کلی بازار در اکثر کارخانه ها و شرکت های تولید کننده با کاهش ۱۰۰ الی ۵۰۰ تومانی همراه بودند. اما، بیشترین کاهش قیمت در هفته گذشته مربوط به انواع ورق های فولادی و پروفیل ها می باشد.
در هفته گذشته قیمت انواع ورق سیاه در کارخانه هایی مثل فولاد مبارکه و اکسین حدوداً ۲۰۰۰ تومان کاهش پیدا کردند. قیمت انواع ورق های استیل، قیمت ورق گالوانیزه، ورق های شیروانی و...، نیز در مبادی های فروش و کارخانه های تولید کننده بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان کاهش یافتند. دلیل اصلی کاهش قیمت بیشتر ورق ها در مقایسه با سایر محصولات ارتباط عمیق تر آن ها با بازار ارز می باشد. در واقع، همواره بازار ورق ها ارتباط عمیقتری را با نرخ دلار دارا هستند که به همین خاطر، با کاهش قیمت دلار و رسیدن آن به کانال ۵۹ هزار تومانی؛ شاهد ریزش چشمگیر قیمت ورق ها بودیم.
علاوه بر ورق ها قیمت انواع پروفیل های درب و پنجره، قوطی های مبلی و...، در تعداد زیادی از کارخانه های تولید کننده بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان کاهش یافتند. زیرا، همواره کاهش قیمت ورق ها تاثیر مستقیمی را بر پروفیل ها می گذارد. به طور کلی در هفته گذشته هیچ نوع ثبات قیمت و یا افزایش قیمتی برای پروفیل ها و ورق های ذکر شده، گزارش نشده است. به جز پروفیل ها و ورق ها، انواع لوله ها نیز کاهش قیمت چشمگیری را در هفته گذشته پشت سر گذاشتند.

به طوری که قیمت لوله های مانیسمان، قیمت لوله های مبلی، قیمت لوله های داربستی و انواع لوله های درزدار و بدون درز، در هفته گذشته با کاهش ۷۰۰ الی ۱۲۰۰ تومانی همراه بودند. در روزهای پایانی هفته گذشته ثبات قیمت برخی از این لوله ها در کارخانه های تولید کننده نیز به ثبت رسیده است. اما، هیچ نوع افزایش قیمتی برای انواع لوله ها گزارش نشده است. با وجود این ریزش ها، برخی تحلیلگران و کارشناسان اعتقاد دارند که روند بازار فولاد و دلار در نیمه دوم خرداد ماه تغییر خواهد کرد و شاهد افزایش قیمت ها خواهیم بود. اما، در سمت دیگر، تحلیلگران و کارشناسان اعتقاد دارند که همین روند کاهشی ادامه پیدا خواهد کرد و شاهد افزایش قیمت ها نخواهیم بود.
در شرایط کنونی، مشکلات ریشه ای بازار فولاد همچنان پابرجا هستند که برخی از مهم ترین آن ها شامل: قطعی برق و گاز در صنایع فولادی، فاصله نجومی نرخ دلار نیمایی و بازار آزاد، افزایش مالیات، اعمال قیمت دستوری افزایش هزینه های مالی و.... هستند. کارشناسانی که اعتقاد دارند در نیمه دوم خرداد ماه قیمت ها روندی صعودی خواهند گرفت؛ دلایل مختلفی را برای این موضوع بیان کردند.
به طور مثال: آن ها عوامل بنیادی مثل انتظار برای افزایش تقاضا در فصل گرم سال، کاهش عرضه در زمستان، تداوم تنش های ژئوپلیتیکی را جزء عوامل اثرگذار بر این موضوع بیان کردند. آن ها اعتقاد دارند که با شروع فصل گرما هر ساله تقاضا برای فولاد در بخش ساختمان سازی افزایش پیدا می کند. همچنین، برخی از کارخانه های فولادسازی در تابستان به خاطر کمبود برق تولید خود را تعطیل می کنند که این موضوع باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت آهن آلات می شود. عوامل تکنیکی نیز مثل تشکیل الگوهای صعودی در نمودار قیمت، به نوبه خود می تواند در شکل گیری الگوهای صعودی اثرگذار باشد.
علاوه بر این، افزایش نرخ حامل های انرژی مثل: افزایش قیمت نفت و گاز و یا کاهش ارزش پول ملی نیز می تواند به طور مستقیم بر قیمت آهن آلات اثرگذار بوده و نرخ آن ها را افزایش دهد. لذا اگر شما تصمیم به خرید دارید توصیه می کنیم که به دنبال کف واقعی قیمت ها باشید و حتماً پیش از خرید از راهنمایان و مشاوران این حیطه مثل فولاد فیدار، کمک بگیرید. علاوه بر این که قیمت ها در بازار آهن داخلی کاهشی هستند، در بورس کالا نیز شاهد کاهش قیمت ها و همچنین افت معاملات هستیم.
به طوری که گزارش ها از آخرین روز هفته گذشته بیانگر این هستند که حدوداً ۳۸۴ هزار تن محصول فولادی در تالار صنعتی و بورس کالا عرضه شدند. از این میزان حدوداً ۳۳۵ هزار تن به میلگرد آجر اختصاص داده شده که قیمت پایه آن ۲۴۰ هزار ریال می باشد. این قیمت به راحتی بیانگر کاهش حدوداً ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی قیمت میلگرد است. علاوه بر این، در پایان هفته گذشته حدوداً ۲۱ هزار و ۶۰۰ تن نیز تیرآهن عرضه شده بودند که قیمت آن ها ۲۵ هزار تومان بود. ورق های گرم نیز حدوداً ۳۰۰۰ تن عرضه شدند که قیمت آن ها ۳۰ هزار تومان تعیین شده بود و به راحتی با بررسی های این قیمت می توان متوجه کاهش قیمت این دو محصول نیز شد. با این که شاهد کاهش قیمت ها چه در بازار داخلی و چه در بازار بورس کالا هستیم؛ اما، همچنان میزان معاملات در وضعیت خوبی به سر نمی برند و رکود در آن ها همچنان باقی است.
خلاصه مطلب
ما در این بخش تلاش کردیم تا شما را با ریزش قیمت ها علی الخصوص نرخ ورق های گرم و پروفیل ها آشنا کنیم. در شرایط کنونی در بازار آهن و همچنین در بورس کالا، قیمت ها روند نزولی را در پیش گرفتند که بیشترین کاهش قیمت مربوط به ورق ها و پروفیل است و حدوداً ۲۰۰۰ تومان می باشد. اگر منتظر زمان مناسب برای خرید محصولات فولادی هستید، هم اکنون بهترین زمان است و شما می توانید برای دریافت مشاوره و یا خرید با کیفیت ترین محصولات فولادی، با همکاران ما در فولاد فیدار ارتباط برقرار کنید.
