1402 / 10 / 04
وضعیت قیمت آهن پس از شب یلدا
با به پایان رسیدن آذر ماه، اغلب شرکت ها و کارخانه های تولیدکننده، قیمت آهن و فولاد را ثابت اعلام کردند. اما. تعدادی از مبادی هیا فروش نرخ محصولات فولادی را با کمی کاهش و افزایش، اعلام نمودند. در واقع، وضعیت قیمت ها در بازار تفاوت چندانی با روزهای تعطیل نداشت و این مسئله نشان دهنده شدت رکود حاکم بر بازار شب عید سال جاری در بازار مسکن و سایر بازارها می باشد. نرخ دلار نیز در پایان هفته گذشته روندی اصلاحی در پیش گرفته بود و در پایان روز چهارشنبه تا کانال 49 هزار تومانی عقب نشینی کرد. در روز پنجشنبه نرخ دلار مجددا به کانال 50 هزار تومان بازگشت و در پایان روز نیز قیمت هر یک دلار بازار آزاد تقریبا 50 هزار و 250 تومان اعلام شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با وضعیت قیمت آهن پس از شب یلدا، در ادامه مطلب همراه ما باشید.
تحلیل و بررسی وضعیت بازار آهن
بیان کردیم که در آخرین پنجشنبه پاییز ۱۴۰۲ بازار آهن و فولاد تقریبا وضعیتی تعطیلی داشت و نرخ روز اغلب زیرمجموعه های آهن، در تعداد زیادی از شرکت ها و کارخانه های تولیدکننده فولاد، روند ثابتی داشت. اما، با این حال تعدادی از مبادی های فروش نرخ محصولات خود را با کمی کاهش یا افزایش به فروش رساندند. البته برخی از شرکت های فولادی نیز در روز پنجشنبه قیمتی را برای محصولات خود، اعلام نکردند. براساس گزارشات و آمارهایی که به دست ما رسیده است می توانیم بیان کنیم که آنچه از اوضاع قیمت ها در بازار آهن و فولاد حاکی است، بیانگر ثابت بودن قیمت میلگرد می باشد. در واقع، قیمت روز انواع میلگرد ساده و آجدار، در عمده مبادی های فروش و کارخانه های تولید کننده با ثبات همراه بودند. اما، نرخ میلگرد در برخی از کارخانه روندی اصلاحی در پیش گرفت؛ به طوری که قیمت میلگرد در کارخانه ذوب آهن اصفهان با کاهش 100 تا 200 تومانی معامله شد.

تیرآهن برخلاف همیشه که نرخ آن تابع قیمت میلگرد بود، در این روزها برخلاف قیمت میلگرد به فروش می رسد. در واقع، قیمت روز انواع تیرآهندر سایزهای مختلف، در تعدادی از مبادی های فروش و شرکت ها ثابت اعلام شده است؛ اما، قیمت تیرآهن در کارخانه هایی اعم از: فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان و... در هر شاخه 12 متری تقریبا 50 الی 250 هزار تومان افزایش یافته است. به طور کلی، هیچ گونه کاهش قیمتی برای تیرآهن گزارش نشده و نرخ آن یا روندی ثابت یا صعودی را در پیش گرفته است. انواع نبشی ها در جنس و سایزهای مختلف نیز در تعداد زیادی از مبادی های فروش، شرکت ها و همچنین در کارخانه های تولیدکننده، بدون هیچ گونه کاهش یا افزایشی معامله شدند، انواع ناودانی ها و سپری ها نیز از این قاعده مستثنی نبوده و قیمت آن ها نیز ثابت باقی مانده است.
در روز پنجشنبه که بازار آهن مثل روزهای تعطیل بود، اغلب کارخانه ها و شرکت ها قیمتی برای ورق سیاه اعلام نکردند. اما، قیمت سایر ورق ها نظیر: قیمت ورق استیل، قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق شیروانی و سایر انواع ورق های سرد، ثابت اعلام شدند. به تبعیت از این جو، قیمت روز قوطی آهن، قیمت پروفیل زد، قیمت پروفیل مبلی و ... نیز تقریبا در تمامی مبادی های فروش و کارخانه ها، ثابت اعلام شدند. لازم به ذکر است تا بدانید که قیمت روز انواع لوله مبلی، قیمت روز لوله صنعتی و به طور کلی تمامی لوله های درزدار و بدون درز هم در تمامی شرکت ها، کارخانه های تولیدکننده و مبادی های فروش با ثبات اعلام شدند.
آن چه از بررسی های بازار به نظر می آید، وضعیت قیمت ها در بازار آهن داخلی دست کمی از روزهای تعطیل نداشته و این موضوع به راحتی نشان دهنده حاکمیت رکود در بازار می باشد. در واقع این رکود حاکم بر بازار در واحدهای پایین دست زنجیره فولاد نمود بیشتری داشته و واضح تر می باشد. در رابطه با بازار بورس کالا نیز بهتر است بدانید که در روز چهارشنبه معاملات 1.5 درصدی از کل میلگرد آجدار عرضه شده در بورس کالا صورت گرفته است. این میزان معاملات نشان دهنده رکود عمیق و بیسابقه ای در بورس کالا است که این موضوع تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر: وابستگی به بازارهای آهن، بازار مسکن و.... می باشند.
براساس آمارهای به دست آمده در روز گذشته در بورس کالا تقریبا یک میلیون و 792 هزار و 674 تن محصول فولادی عرضه شده است. از این میزان حدودا 89 هزار و 900 تن به شمش بلوم اختصاص داده شده و قیمت آن نیز در هر کیلو حدود 21 هزار و 312 تومان برآورد شده است. همچنین تقریبا 70 هزار تن آهن اسفنجی نیز در بورس کالا عرضه شده است که نرخ هر یک کیلو از آن حدودا 11 هزار و 343 تومان در نظر گرفته شده بود. علاوه بر این، در بورس کالا قریبا 8 هزار و 800 تن ورق گرم، 35 هزار و 90 تن ورق گرم خودرو، 7 هزار و 131 تن تیرآهن و 2 هزار و 500 تن نیز میلگرد آلیاژی نیر عرضه شده اند. براساس، آمار هفته گذشته قیمت آهن اسفنجی به شمش با 2 درصد کاهش حدود 70 درصد اعلام شد و این در حالی بود که این شاخص از ابتدای سال بین 55 تا 69 درصد نوسان داشت؛ همچنین فاصله قیمت شمش و میلگرد هم 11 درصد برآورد شد در حالی که از ابتدای سال تاکنون بین 8 تا 15 درصد شناور بود.
شمش بلوم صادراتی ایران در هر تن تقریبا 480 دلار گزارش شده و آخرین پیشنهادها برای میلگرد صادراتی ایران نیز در هر تن بین 450 تا 460 دلار گزارش شده است. لذا، اوضاع بازار صادرات فولاد ایران هم مانند وضعیت بازار داخلی، نامساعد است و فعالیت عا بسیار ضعیف می باشند. دلایل بسیاری برای این مسئله وجود دارد که اصلی ترین آن مربوط به کمبود تقاضا در بازارهای جهانی هستند. در واقع، در روزهای آتی تعطیلات میلادی رخ خواهد داد و شاهد تشدید این موضوع در بازارهای خارجی خواهیم بود.
خلاصه مطلب
ما در ابن بخش از مطلب تلاش کردیم تا هر یک از شما عزیزان را با وضعیت کلی بازار آهن آشنا کرده و اطلاعات زیادی در این زمینه در اختیارتان قرار دهیم. به یاد داشته باشید که بحران ساخت و ساز و رکود بازار مسکن در کشور مدتی است که رخ داده و اثر زیادی بر قیمت زیرمجموعه های اهن گذاشته است. لذا، عوامل زیادی وجود دارد که بر نرخ آهن و فولاد اثر می گذارد. به همین خاطر اگر می خواهید تا از قیمت فولاد در روزهای آتی مطلع شوید می توانید به سایت فولاد فیدار مراجعه کرده و با همکاران ما ارتباط برقرار کنید.
