فولاد فيدار

رونق بازار آهن

رونق بازار آهن

براساس تجریبات سال های گذشته، همواره در فصل پاییز و زمستان، وضعیت بازار آهن رکودی بوده و امسال نیز با توجه به تورم، عدم وجود نقدینگی، رکود ساخت و سازها و... این رکود عمیق تر شده است. اما، در طی روزهای گذشته برخلاف باورهای عموم افراد، نوسانات افزایشی در بازار آهن مشاهده شده است که این افزایش مختص برخی از زیرمجموعه های آهن و فولاد می باشد. در واقع، مابقی محصولات در مبادی های فروش و تعدادی از کارخانه های تولید کننده با کاهش قیمت همراه بوده اند. در سمت مقابل، در بازار ارز نیز نوسانات قیمت دلار را مشاهده کرده ایم که این نوسانات بسیار جزئی بوده اند. به نحوی که نرخ دلار در بازار آزاد در طی روز گذشته، حدودا 51 هزار و 250 تومان برآورد شده است. اما، آن چه از بازار آهن برآورد شده نشان دهنده رونق یافتن کلی این بازار می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است تا در ادامه همراه ما باشید. 


بررسی اوضاع فعلی بازار آهن 


در ابتدا بهتر است تا بدانید که قیمت اغلب محصولات فولادی در شرکت ها و کارخانه های تولید کننده با افزایشی جزئی همراه بوده اند؛ اما، در مبادی های فروش یا افلب با نرخی ثابت و یا با کاهش قیمت، به فروش رسیده اند. به نحوی که نرخ روز انواع میلگرد ساده و آجدار در اغلب مبادی های فروش، با 100 الی 300 تومان کاهش، معامله شده اند. اما، شرکت ها و کارخانه های تولید کننده نرخ انواع میلگرد ساده و آجدار را با 100 الی 400 تومان افزایش اعلام کرده اند. به طور مثال: نرخ روز میلگرد در کارخانه امیر کبیر خزر، با 100 تومان افزایش تقریبا 23 هزار و 400 تومان اعلام شده است. همچنین، قیمت میلگرد 14 در کارخانه اصفهان، با 140 تومان افزایش قیمت در حدودا 24 هزار و 600 تومان معالمه شده است. علاوه بر این، قیمت روز میلگرد در کارخانه های فایکو، میانه و فولاد زاگرس نیز با تقریبا 200 الی 300 تومان افزایش، اعلام شده اند. 
به طوری که قیمت میلگرد در طی روز گذشنه در کارخانه فایکو حدودا 22 هزار و 900 تومان، در کارخانه میلگرد میانه تقریبا 22 هزار و 200 تومان و در کارخانه فولاد زاگرس نیز تقریبا 22 هزار و 800 تومان اعلام شده اند. به طور کلی، میانگین کف میلگرد در تمامی کارخانه ها و مبادی های فروش بین 22 الی 26 هزار تومان بوده است. تیرآهن نیز از این قاعده پیروی کرده و در اغلب مبادی های فروش با نرخی ثابت به فروش رسیده است. اما، در شرکت ها و کارخانه های تولید کننده با افزایش جزئی همراه بوده به طوری که در کارخانه اصفهان نرخ این محصول بین 10 الی 100 تومان افزایش یافته است. نبشی و ناودانی نیز همانند محصولات اصلی بازار آهن بوده و در کارخانه های جاوید بناب و ظفربناب، با 100 الی 700 تومان افزایش نرخ همراه بوده اند. البته، این افزایش قیمت فقط مختص این دو کارخانه بوده و سایر شرکت ها و کارخانه ها نرخ روز انواع نبشی و ناودانی را با ثبات، اعلام کرده اند. 

قیمت تیرآهن- فولادفیدار
در رابطه با ورق های آهن و فولاد نیز بهتر است تا بدانید که نرخ روز ورق آهن کاویان و ورق سیاه گیلان در طی روز گذشته، با ثبات همراه بوده اند. اما، قیمت ورق سیاه در کارخانه فولاد مبارکه و کارخانه اکسین، در برخی از سایزها و همچنین در برخی ضخامت‌ ها با افزایش 200 تا 300 تومانی به فروش رسیده اند. نرخ سایر ورق های در طی روز گذشته نظیر: قیمت روز انواع ورق های گالوانیزه، قیمت روز انواع ورق های استیل، قیمت روز انواع ورق های شیروانی و سایر انواع ورق ‌های سرد و گرم همگی، در تعدادی زیادی از مبادی های فروش، شرکت ها و کارخانه های تولید کننده با افزایش 300 تومانی اعلام شده اند. به یاد داشته باشید که قیمت روز انواع پروفیل ها، قیمت روز انواع قوطی های مبلی، قیمت روز پروفیل Z و سایر انواع قوطی پروفیل ها نیز همگی در اغلب مبادی های فروش، کارخانه های تولید کننده و شرکت ‌ها ثابت اعلام شده اند. اما، کارخانه نیکان از این قاعده مستثنی بوده و برخی از پروفیل های خود را در برخی از سایزها با 100 تومان افزایش، به فروش رسانده است. 
 در طی روز گذشته، قیمت انواع لوله‌ های درزدار و بدون درز اعم از: انواع لوله داربستی، انواع لوله مبلی، انواع لوله صنعتی و... در تمامی کارخانه ها، شرکت ها و مبادی های فروش ثابت اعلام شدند. براساس گزارشات و آمارهای به دست آمده از بورس کالا نیز می توان گفت که در این بازار نیز هم معاملات ضعیف شده اند و هم استقبال محدودی از محصولات عرضه شده، صورت گرفته شده است. به نحوی که تقریبا از 313 هزار تن محصول فولادی عرضه شده در طی روز گذشته، حدودا 37 هزار و 854 تن آن معامله شده است که این میزان معادل 12 درصد از کل عرضه ‌های روز گذشته می باشد. در طی روز گذشته در بورس کالا تقریبا 274 هزار و 944 تن میلگرد عرضه شده است که از آن تقریبا 25 هزار و 485 تن معامله شده و این میزان معادل 9 درصد از کل عرضه های میلگرد می باشد. نرخ روز میلگرد بورسی در هر یک کیلو 21 هزار و 74 تومان برآورد شده است که این میزان نشان دهنده افزایش 1.5 درصدی قیمت میلگرد می باشد. 
علاوه بر این، در طی روز گذشته در بورس کالا تقریبا 2 هزار و 816 تن ناودانی عرضه شده بود که از آن حدودا 89 درصد به فروش رسیده است و نرخ ثبت شده برای هر یک کیلو ناودانی 21 هزار و 618 تومان برآورد شده است. در بورس کالا، تقریبا 20 هزار و 690 تن تیرآهن نیز عرضه شده که از آن تقریبات 26 درصد با قیمت 22 هزار و 466 تومان به فروش رسیده است. در این بازار تقریبا 42 درصد ورق سرد، 19 درصد نیز ورق گرم عرضه شده که به طور کلی می توان پی برد که استقبال چشمگیری از مقاطع طویل بورسی، صورت نگرفته است. در واقع، برخلاف بازار آهن، بورس کالا در رکود فرسایشی عمیقی به سر می ‌برد. البته، در بازار آهن نیز رکود وجود دارد اما، میزان آن بسیار کمتر از بورس کالا می باشد. در بازار آهن اغلب محصولات فولادی با افزایش قیمت همراه هستند و در سمت مقابل در بازار بورس، نرخ محصولات نیز با رکود مواجه هستند. 


موانع پیش روی صادرات فولاد و آهن 


در وضعیتی که بازار آهن و بورس کالا، با افت محسوس تقاضا و روند نزولی قیمت‌ ها همراه هستند، لایحه ای مبنی بر تقویت اختیارات بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز تصویب شده است. بر اساس این لایجه می توان پی برد که صادرکنندگان آهن و فولاد موظف هستند تا ارز حاصل از صادرات را به بانک مرکزی اعلام کرده و عدم تحویل آن به معنای قاچاق می باشد. براساس این لایحه و بخشنامه های مربوطه، میزان صادرات فولاد به شدت کاهش پیدا خواهند کرد. البته این در حالی است که به عقیده برخی کارشناسان صادرات فولاد خود منجر به رکود در بازار داخلی می شود. به یاد بسپارید که با اجرای چنین لایحه ‌ای تعداد زیادی از صادرکنندگان نمی‌ توانند ارز حاصل از صادرات خود را برای تأمین تجهیزات مورد نیاز، مورد استفاده قرار داده و ناچار به خرید از واسطه ها با نرخی بالاتر می باشند.
این مسئله به نوبه خود باعث افزایش قیمت‌ ها و در نتیجه کاهش تولید و بروز تورم در بازار فولاد می گردد. در هفته های اخیر معاملات شمش بورسی با قیمت 18 هزار تومان بوده است که با افزودن هزینه‌ هایی مانند: کارمزد ارکان بورس و احتساب مالیات ارزش افزوده، قیمت نهایی این محصول به 20 هزار و 700 تومان نیز رسیده است. همچنین، با احتساب هزینه حمل و نقل و تبدیل شمش به میلگرد، قیمت میلگرد تولید شده از آن نیز در هر کیلو تقریبا 1700 تومان افزایشی یافته و این افزایش در صورتی بوده که عدم تقاضا در بازار حاکم بوده است. لذا، تمامی این عوامل به نوعی جزء موانع پیش روی صادرات فولاد و آهن به شمار می آیند که این مسئله مشکلات و چالش های بسیار زیادی را به بار خواهند آورد. 
خلاصه مطلب
ما در این بخش از مطلب تلاش کردیم تا هر یک از شما را با وضعیت کلی بازار آهن و بورس کالا آشنا ساخته و اطلاعات کاملی در این زمینه در اختیارتان قرار دهیم. اغلب محصولات فولادی در بازار آهن با رونق و افزایش قیمت همراه بوده اند؛ اما، با این حال همچنان میزان تقاضای خرید آن ها روندی رو به رشد ندارند. در واقع، چه در بازار آهن و چه در بورس کالا در وضعیت کنونی معاملات چشمگیری به ثبت نرسیده است. لذا، اگر تصمیم به خرید هر یک از محصولات فولادی را دارید و یا می خواهید از نرخ روز هر یک از آن ها مطلع شوید، می توانید با همکاران ما در فولاد فیدار ارتباط برقرار کنید. 

ارتباط در واتس اپ

ارتباط در واتس اپ