1403 / 05 / 11
افزایش قیمت آهن در اثر حوادث اخیر

هفته دوم مرداد ماه به نحوی آغاز شد که قیمت آهن آلات از همان ابتدا روند صعودی را در پیش گرفتند. این روند تا به دیروز ادامه داشت و در روز گذشته به خاطر وقوع حمله تروریستی به اسماعیل هنیه، تنش های بینالمللی شدت پیدا کرد و این موضوع باعث افزایش مجدد قیمت آهن آلات در بازار داخلی و بازارهای جهانی شد. برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که این روند افزایشی ممکن است در هفته های آینده کاهش پیدا کند. اما برخی دیگر اعتقاد دارند که این روند در روزهای آینده تشدید خواهد شد. برای اطلاع از قیمت کنونی آهن آلات و پیش بینی های مربوطه در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
قیمت آهن و فولاد پس از حمله تروریستی به اسماعیل هنیه
در روزهای گذشته قیمت آهن و فولاد در بازار آهن داخلی روند افزایشی را در پیش گرفته بودند. در بین تمامی زیر مجموعه های آهن آلات، قیمت میلگرد و تیرآهن بیشترین افزایش را تجربه کردند. عوامل مختلفی بر این موضوع اثرگذار بودند که افزایش قیمت دلار یکی از مهم ترین این موضوعات است. قیمت دلار که در ابتدای مرداد ماه ۵۷۳۰۰ تومان بود در طی روزهای گذشته به ۵۹ هزار تومان نیز رسید. در روز گذشته نیز پس از خبر حمله به اسماعیل هنیه و ترور وی، قیمت دلار به کانال ۶۰ هزار تومان رسید.
کارشناسان و فعالین این حوزه پیش بینی کردند که به خاطر وقوع چالش های نظامی بین اسرائیل و لبنان و همچنین حمله به اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان در تهران، قیمت دلار در روزهای آتی از کانال ۶۰ هزار تومان نیز عبور کند. این موضوع ممکن است که تقاضای آهن و فولاد را در بازار داخلی با رکود بیشتری مواجه کرده و قیمت محصولات فولادی نیز همچنان روندی افزایشی را در پیش بگیرند. به طور کلی ترور رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی باعث بروز نوسانات هیجانی در اغلب بازارها مخصوصاً بازار ارز و آهن شده است.
در روز گذشته قیمت میلگرد های ساده و آجدار در سایزها ضخامت های مختلف در تعداد زیادی از کارخانه های تولید کننده بین ۱۰۰ الی ۵۰۰ تومان افزایش پیدا کردند. اما تعداد اندکی از کارخانه های تولید کننده میلگرد نرخ محصولات خود را با ثبات اعلام نمودند. کف قیمت میلگرد آجدار در روز گذشته بین ۲۷۷۰۰ الی ۲۸۹۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شده است و روند کلی آن صعودی می باشد. قیمت انواع تیرآهن ها نیز همواره از قیمت میلگردها پیروی کرده و در روز گذشته با افزایش قیمت چشمگیری هم به فروش رسیدند.
به طوری که قیمت روز انواع تیرآهن ها در تعدادی از کارخانه ها بین ۱۰ الی ۱۵۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده بود. اما با این حال برخی از کارخانه ها که تعداد آن ها اندک هستند، نرخ تیرآهنها را ثابت نگه داشتند. قیمت انواع ورق سیاه نیز در روز گذشته بین ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومان افزایش پیدا کردند و سایر ورق های سرد و گرم هم روندی صعودی را در پیش گرفته بودند. به طوری که قیمت انواع ورق های گالوانیزه، انواع ورق های آجدار، انواع ورق های رنگی، انواع ورق های روغنی، انواع ورق های استیل و... بین ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان افزایش پیدا کردند. البته در برخی از کارخانه های تولید کننده ورق های سرد و گرم هیچگونه افزایش و یا کاهشی برای نرخ این محصولات گزارش نشده است.
قیمت روز پروفیل های آهنی، قیمت روز پروفیل های مبلی، قیمت روز پروفیل های گالوانیزه و سایر پروفیلها در روز گذشته، تقریباً با ثبات بودند. اما در کارخانه هایی مثل نیکان نرخ انواع پروفیل ها حدوداً ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است. نرخ انواع نبشی ها و ناودانی ها نیز به تبعیت از جو کلی بازار در اغلب کارخانه ها بین ۲۰۰ الی ۴۰۰ تومان افزایش یافتند. اما قیمت انواع لوله های درزدار و بدون درز در تمامی کارخانه های تولید کننده و شرکت ها و مبادی های فروش با ثبات گزارش شدند. به طور کلی در هفته دوم مرداد ماه علی الخصوص در روز گذشته، شاهد افزایش مجدد قیمت محصولات فولادی مخصوصاً قیمت میلگرد و تیرآهن بودیم. این در حالی است که تقاضای مصرفی و سرمایه ای همچنان در بازار داخلی در کود عمیقی به سر می برد و خبری از خریداران و سرمایه گذاران در این بازار نیست. اما همچنان برخی از فروشندگان و تولید کنندگان محصولات فولادی با رویکرد تهاجمی نرخ محصولات را به طور پیوسته افزایش می دهند.
در حال حاضر تضاد عجیبی بین عرضه و تقاضای محصولات فولادی در بازار آهن وجود دارد. زیرا از یک سو مصرف کنندگان به خاطر مشکلات مالی، کاهش قدرت خرید، عدم وجود نقدینگی و... از بازار فاصله گرفتند و تصمیم به خرید محصولات فولادی ندارند. اما از یک سمت فروشندگان قیمت ها را روز به روز افزایش می دهند و به دنبال تحریک تقاضا از این طریق هستند. در هفته آینده نیز کاهش ارز شمش بلوم در بورس کالا رخ خواهد داد که این موضوع به نوبه خود می تواند باعث تداوم روند افزایشی قیمت ها شود.
قیمت خود شمش نیز در بازار آزاد در حال حاضر به صورت مداوم افزایش پیدا کرده است. لذا با توجه به شرایط فعلی، پیش بینی آینده بازار مخصوصاً نرخ محصولات مثل میلگرد و تیرآهن بسیار دشوار است و نمی توان پیش بینی دقیقی از این موضوع داشت. برخی از تحلیلگران و کارشناسان حوزه آهن تشدید تنش های بینالمللی به ویژه درگیری های نظامی بین اسرائیل و لبنان و حمله تروریستی به اسماعیل هنیه در تهران را باعث افزایش قیمت ها در هفته های آینده می دانند. البته عوامل بیان شده می توانند علاوه بر آهن آلات بر بازار ارز و سایر بازارهای مالی نیز تاثیر گذاشته و نوسانات شدیدی را در آن ها ایجاد کنند.
تمامی این موضوعات افزایش تقاضا برای ارز به خاطر نزدیک شدن به اربعین حسینی نیز می تواند نرخ ارز را افزایش داده و در نتیجه بر قیمت آهن آلات تاثیر بگذارد. در سمت مقابل برخی از کارشناسان و تحلیلگران اعتقاد دارند که این تنش ها ممکن است که باعث کاهش تقاضای عرضه در نتیجه باعث کاهش قیمت محصولات فولادی شود. با توجه به عوامل ذکر شده پیش بینی آینده بازار آهن و سایر بازارهای مالی با ابهاماتی همراه است و نمی توان پیش بینی دقیقی از این موضوع داشت.
در شرایط کنونی کمبود تقاضای آهن تحت تاثیر عوامل مختلفی است که از جمله مهم ترین آن ها شامل کمبود تولید، کاهش تقاضا، کاهش فعالیت های ساختمانی و... هستند. دلیل اصلی کمبود تولید مقاطع فولادی در حال حاضر کمبود برق و قطعی برق کارخانه های تولید کننده فولاد است. در واقع بسیاری از کارخانه های بزرگ تولید کننده فولاد به خاطر کمبود برق مجبور هستند که میزان تولید خود را کاهش داده و یا حتی برخی از خط تولیدهای خود را به طور کامل متوقف کنند.
در حال حاضر این موضوع باعث شده که برخی از سایزهای پرکاربرد میلگرد در بازار آهن داخلی و بورس کالا کمیاب شود و افراد نتوانند آن ها را تهیه کنند. عامل دیگر کاهش تقاضا خرید است که با وجود کاهش تولید، انتظار افزایش قیمت تقاضا برای خرید انواع محصولات مخصوصاً میلگرد بسیار کاهش پیدا کرده است. عوامل مختلفی نیز باعث کاهش تقاضا در بازار آهن شدند که از جمله مهم ترین آن ها رکود اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم هستند.
در سال های گذشته با گرم شدن هوا و آغاز فصل بهار و تابستان، فعالیت های ساختمانی شدت پیدا می کردند. اما امسال فعالیت های ساختمانی در تابستان نیز با رکود همراه بودند. لذا هر چه فعالیت های ساختمانی کمتر شود، تقاضای آهن نیز با کمبود مواجه می شود. در حال حاضر در کشورمان فعالیت های ساختمانی به خاطر رکود اقتصادی کاهش پیدا کرده است که این موضوع به نوبه خود باعث کاهش تقاضا برای فولاد شده است.
خلاصه مطلب
در روزهای گذشته قیمت آهن آلات روندی افزایشی را در پیش گرفته بودند که با حمله به اسماعیل هنیه شوک جدیدی به بازار آهن وارد شد و نرخ محصولات مجدداً افزایش پیدا کردند. در حال حاضر دوگانگی عجیبی در بازار آهن حاکم است و آمارها نشان می دهند که بازار آهن و فولاد در شرایط پیچیده ای قرار گرفته است. مسئولین مربوطه می توانند از طریق اقداماتی مثل رفع موانع تولید فولاد، ایجاد ثبات در بازار ارز، حمایت از تقاضا در بخش های مصرف کننده اصلی آهن و فولاد و... به بهبود شرایط کنونی بازار کمک کنند. اگر می خواهید تا از جدیدترین اخبار روز بازار آهن آگاه شوید و یا برای خرید انواع محصولات فولادی اقدام کنید، می توانید با همکاران ما در فولاد فیدار ارتباط برقرار کنید.