فولاد فيدار

افزایش قیمت آهن اسفنجی 

افزایش قیمت آهن اسفنجی 

در حالی که در بازار آهن اغلب محصولات فولادی در رکود به سر می برند، قیمت آهن اسفنجی مدام در حال افزایش می باشد. البته، این افزایش قیمت فقط مختص آبان ماه نبوده و در طی چهار ماه اخیر، نرخ روز آهن اسفنجی دائما دارای نوسانات افزایشی بوده است. لازم به ذکر است تا بدانید که با این حال در بورس کالا، آهن اسفنجی به صورت نامتوازن توزیع و عرضه می شود که خود این مسئله، چالش هایی را به بار خواهد آورد. سایر محصولات فولادی نیز در بازار آهن و بورس کالا دارای روندی افزایشی هستند و فقط در مبادی های فروش برای آن ها ثبات نرخ گزارش شده است. به نحوی که نرخ روز انواع میلگرد، نرخ روز انواع تیرآهن و... با افزایش قیمت همراه هستند که برای درک بهتر این مطلب و کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نرخ روز محصولات فولادی، می توانید در ادامه همراه ما باشید. 


بررسی وضعیت بازار آهن در هفته چهارم آبان ماه 


بیان کردیم که نرخ اغلب محصولات فولادی در شرکت ها و کارخانه های تولید کننده در اواخر آبان ماه دارای روندی افزایشی هستند. به طوری که نرخ روز انواع میلگرد ساده و همچنین نرخ روز انواع میلگرد آجدار در اغلب شرکت ها و کارخانه های تولیدکننده، امروز در بازار آهن با 100 الی 300 تومان افزایش، اعلام شدند. اما، مبادی های فروش همانند روزهای گذشته، امروز نیز قیمت انواع میلگرد را بدون هیچ گونه افزایش یا کاهشی، اعلام کردند. به عنوان مثال: قیمت میلگرد در کارخانه امیر کبیر خزر، با حدودا 110 تومان افزایش تقریبا 23 هزار و 450 تومان، قیمت میلگرد 14 در کارخانه اصفهان، با 200 تومان افزایش قیمت تقریبا 24 هزار و 760 تومان اعلام شده اند. همچنین، قیمت میلگرد در کارخانه های فایکو، میانه و فولاد زاگرس نیز با تقریبا 200 الی 400 تومان افزایش، به فروش رسیده اند. 
به نحوی که نرخ میلگرد امروز در کارخانه فایکو 22 هزار و 900 تومان، در کارخانه میلگرد میانه حدودا 22 هزار و 200 تومان و در کارخانه فولاد زاگرس نیز حدودا 22 هزار و 800 تومان اعلام شده اند. به طور کلی، کف قیمت میلگرد امروز در تمامی کارخانه ها و مبادی های فروش بین 22 الی 27 هزار تومان برآورد شده است. تیرآهن نیز که یکی دیگر از محصولات فولادی مهم در بازار آهن می باشد، از این قاعده افزایشی قیمت ها پیروی کرده و در اغلب شرکت ها و کارخانه های تولید کننده، با افزایش حدودی 10 الی 150 تومان، معامله شده است. البته، مبادی های فروش نرخ روز هر یک از انواع تیرآهن ها از جمله: تیرآهن لانه زنبوری، تیرآهن هاش و.. را بدون افزایش و با همان قیمت سابق خود، اعلام کردند. اما، تیرآهن در بخش شاخه فروشی هیچ گونه افزایش قیمتی را تجربه نکرد. علاوه بر این، نبشی و ناودانی نیز در هفته چهارم آبان ماه افزایش قیمت را تجربه کردند. 

آهن اسفنجی | فولادفیدار
به طور مثال: امروز قیمت انواع نبشی و انواع ناودانی در کارخانه های جاوید بناب و ظفربناب، با 100 الی 550 تومان افزایش معامله شدند. لازم به ذکر است تا بدانید که قیمت روز انواع ورق های سرد و گرم نیز در اغلب کارخانه های تولید کننده به تبعیت از کل بازار، دارای روندی افزایشی بوده اند. اما، با این حال تمامی کارخانه ها قیمت روز ورق های خود را افزایش نداده و فقط برخی از آن ها مثل: کارخانه کاویان، کارخانه اکسین، کارخانه فولاد مبارکه و کارخانه گیلان امروز انواع ورق های را با افزایش قیمت به فروش رسانده اند. اما، سایر کارخانه ها هیچ گونه افزایش یا کاهشی را برای ورق های گالوانیزه، ورق های استیل، ورق های شیروانی و... اعلام نکرده اند. انواع پروفیل ها، انواع قوطی های مبلی، روز پروفیل Z و... از جو کلی بازار تبعیت نکرده و در اغلب مبادی های فروش، کارخانه های تولید کننده و شرکت ‌ها با نرخی ثابت معامله شدند. 
قیمت انواع لوله‌ های درزدار و بدون درز اعم از: انواع لوله داربستی، انواع لوله مبلی، انواع لوله صنعتی و... نیز در تمامی کارخانه ها، شرکت ها و مبادی های فروش بدون افزایش یا کاهش قیمت به فروش رسیدند. گزارش های به دست آمده از بورس کالا نشان دهنده تضعیف معاملات در این بازار و در عین حال افزایش نرخ روز آهن اسفنجی می باشند. در واقع، در عین حال که قیمت آهن اسفنجی رو به رشد است، اما معاملات آن تضعیف شده و استقبال محدودی از آن به عمل آمده است. علاوه بر آهن اسفنحی سایر محصولات عرضه شده در بورس کالا نیز دچار چنین سرنوشتی هستند. به طوری که حدودا 97 هزار تن در بورس کالا آهن اسفنجی عرضه شده است که نرخ آن در هر کیلو تقریبا 12 هزار و 924 تومان برآورد شده است. 

افزایش قیمت 12.5 درصدی آهن اسفنجی


همان طور که می دانید از نیمه تابستان تا به امروز، بازار آهن وارد رکود عمیقی شده است و میزان معاملات در این بازار نسبتا از رونق افتاده است. اما، از همان زمان تا به امروز، آهن اسفنجی به تدریج روندی افزایشی در پیش گرفته و تا به امروز که هفته چهارم آبان ماه می باشد، این افزایش قیمت را ثابت نگهداشته است. به طوری که قیمت آهن اسفنجی تقریبا 12.5 درصد افزایش پیدا کرده است. دلایل بسیار زیادی برای افزایش قیمت آهن اسفنجی در طی این 4 چهار ماه گذشته وجود دارد که یکی از اصلی ترین آن ها، احتمال قطعی گاز در زمستان می باشد. درست است که قطعی گاز باعث به کاهش تولید آهن خواهد شد؛ اما، هنوز محدودیت مصرف و قطعی گاز رخ نداده است. لذا، باید سایر دلایل را نیز بررسی کرد. یکی دیگر از اثر گذارترین دلایل افزایش قیمت آهن اسفنجی، اقدامات دولتی می باشند. 
در واقع، قیمت محصولات فولادی باید توسط عرضه و تقاضا در بورس کالا تعیین گردند؛ اما، گویا تعیین قیمت آهن اسفنجی از این قاعده پیروی نمی کند. در واقع، قیمت این محصول فرمول مشخص اما نانوشته ‌ای دارد که باید 60 درصد میانگین معاملات شمش باشد. در حال حاضر، قیمت گندله تقریباً 4.350 تومان است و برای ضریب آن تقریباً عدد 2.02 درصد برآورد شده که به گفته کارشناسان، حدود 500 تومان نیز به عنوان هزینه حمل و نقل این محصول در نظر گرفته شده است. لذا با این میزان محاسبات، مجموعاً 10.500 تومان و حداقل 1000 تومان سود برای واحدهای احیایی در نظر گرفته خواهد شد. اما، اغلب واحدها و تولیدکنندگان آهن اسفنجی، به این فرمول و این میزان محاسبات، اعتراض دارند و از این قاعده پیروی نمی کنند. 
به خاطر بسپارید که کمبود تأمین آهن اسفنجی از طریق بورس کالا به یکی از بزرگ ترین مشکلات تبدیل شده است و تعدادی از کارخانه‌ های فولاد فقط 2000 تن از درخواست خود را تولید می کنند. این در حالی است که مصرف روزانه این کارخانه های فولادسازی، تقریبا 1600 تن می باشد. بنابراین، این مسئله می ‌تواند منجر به ایجاد مشکلات بیشتری در بازار فولاد شده و همچنین کارخانه های تولید کننده را نیز با مشکل، مواجه سازد. با این اوصاف، اگر روند صعودی نرخ آهن اسفنجی ادامه پیدا کند، تأثیرات مخربی را به بار خواهد آورد. برخی از مخرب ترین این تاثیرات شامل: افزایش قیمت ‌ها در کل زنجیره فولاد، افزایش نرخ تولید و تعطیلی واحدهای تولیدی و... می باشند. البته، علاوه بر موارد ذکر شده این رویداد سودهای کلانی را نیز نصیب واسطه ‌ها خواهد کرد. 
به طوی که در این باره مسئولین و فعالین بیانیه های مختلفی را صادر کرده اند. به طور مثال: محمدطاهر یاوری مدیر عامل سدید شمش خاتم، در رابطه با روند افزایشی قیمت آهن اسفنجی و همچنین کاهش میزان عرضه شمش در بورس بیان کرد:« در وضعیت کنونی بین عرضه و تقاضای آهن اسفنجی هیچ گونه، تعادلی وجود ندارد و تداوم این روند باعث نابودی شرکت ‌های کوچک‌ تر خواهد شد.» محمد طاهر یاوری اعتقاد دارد که این روند به خاطر بی نظارتی دولت و عدم توجه آن می باشد. لذا، باید دولت در رابطه با این موضوع تدابیری را اندیشیده و از بروز مشکلات و چالش های دیگر، جلوگیری کند. در غیر این صورت، عواقب آن را در روزهای پیش رو مشاهده خواهد کرد. 
خلاصه مطلب
ما در این بخش از مطلب تلاش کردیم تا هر یک از شما را با وضعیت کلی بازار آهن و بورس کالا آشنا ساخته و اطلاعات کاملی در این زمینه در اختیارتان قرار دهیم. اغلب محصولات فولادی در بازار آهن با رونق و افزایش قیمت همراه هستند که یکی از مهم ترین آن ها آهن اسفنجی می باشد. اما، با این حال آهن اسفنجی با کمبود عرضه در بورس کالا همراه بوده است که اگر این وضعیت کنترل نشود، در آینده مشکلات زیادی به بار خواهند آمد. اگر که شما عزیزان تصمیم به خرید محصولات فولادی دارید و یا می خواهید از جدیدترین اخبار روز بازار آهن و بورس کالا مطلع شوید، می توانید با همکاران ما در ارتباط بوده و به صورت روزانه به سایت فولاد فیدار سر بزنید. 


 

ارتباط در واتس اپ

ارتباط در واتس اپ